Kredi Kartı Sicili Düzeltmek İçin 5 Altın Yöntem

Kredi Kartı Sicili Düzeltmek İçin 5 Altın Yöntem

Bankaların sunduğunu olanaklar arasında en sık kullanılanı ve en popüler olanı aynı zamanda da kullanıcılarına en çok avantaj sağlayanı hiç şüphesiz kredi kartı hizmetleri olmaktadır. Günümüz Türkiye sinde hemen hemen herkesin en az bir kredi kartı bulunmaktadır. Çünkü ülkemizde hizmetlerini sürdüren onlarca bankaya ait pek çok kredi kartı olanağı bulunmakta ve söz konusu bu kredi kartlarının sunduğu taksit olanakları, dahil oldukları kampanya süreçleri ve harcama yaptıkça puan biriktirme gibi ekstra özellikleri sayesinde kullanıcılar açısından oldukça cazip bir profil çizmektedir.

Ancak bankalar söz konusu özellikleri sayılan hizmetleri yalnızca sicilleri düzgün olan kişilere vermekte geçmişe yönelik ödemelerinin düzensiz olması sebebi ile sicilleri bozuk olan kişilerin kredi kartı sahibi olmaları ise mümkün olmamaktadır. İşte bu ve buna benzer durumdaki kişiler için mevcut olan bozuk sicillerini düzeltme olanağı sağlama ihtimali olan beş seçenek aşağıda açıklanmaya çalışılmıştır:

  1. Bankalara hesap açarak para bulundurma: eğer herhangi bir bankadan adımıza bir hesap açarak söz konusu bu hesabı bir miktarda para koyar isek bankalar bu durumu değerlendirmeye alarak artık ödeme yapacak maddi olanağa sahip olduğumuzu düşünebilmekte ve bizi riskli bir müşteri olarak görmekten vazgeçip kredi kartı alma talebimize olumlu cevap verebilmektedirler.
  2. Bankalara otomatik ödeme talimatı vermek: düzenli olarak ödememiz gereken borçlarımıza yönelik olarak herhangi bir banka üzerinden otomatik ödeme talimatı vermek ve bu ödemelerin düzenli olarak gerçekleşmesini sağlamak bankaların bizim hakkımızdaki olumsuz düşüncelerine son vermek sureti le bundan sonraki dönemde ödemelerimizi düzenli bir şekilde yapacağımıza dair bir kanaat oluşturmaktadır.
  3. Bankalardan kasa kiralamak: herhangi bir bankadan bir kasa kiralamak ve içerisinde bir miktar para, altın ya da kıymetli evrak bulundurmak bankaların bize olan güvenini artıracaktır.
  4. Hesabımızda bulunan bir miktar parayı bloke ettirerek kredi kartı almak: anlatılan yöntem ile kredi kartı edinerek söz konusu bu karttan yaptığımız harcamalara yönelik düzenli ödemelerde bulunmak sicilimizi düzeltecektir.
  5. Yatırım hesabı açmak: bankalar üzerinden yatırım yapmak da sicilimizi düzeltmek için yararlıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir